Beleeftuin

 

Proeven: Eetbare tuin,

vooral in het voorjaar een plaatje!

Bij Restaurant StrAnders proef je de smaken van de zee! Maar ook authentieke smaken uit onze eigen tuin. In onze eigen tuin staan vele kruiden als struiken als Duindoorn, Braam en gewone Vlier. Maar ook eetbare cultuurgewassen als aardbeienplanten, zwarte bessen, frambozen en kruisbessen. Er zullen volop kruidenplanten te zien zijn. Kruidenborders met bijvoorbeeld; Amelander munt (Amelander variant van Watermunt), Daslook, Peterselie en Selderij. Kinderen kunnen zelf Amelander munt plukken om een lekkere munt thee van te maken.) Met trots verwerken we onze eigen oogst in onze gerechten. Ons keukenteam past veel klassieke bereidingen toe en werkt enkel met verse producten en prachtige ingrediënten van het eigen eiland Ameland. Geen vis of vlees? De vegetarische gerechten, uitsluitend bestaande uit seizoensgroenten, geven je naast een smakelijke ervaring ook een enorme vitamine boost. 

Spelen, spelen & nog eens spelen!

Naast lekker eten, kunnen kinderen bij Restaurant StrAnders naar hartelust buiten spelen. Chillen in de netschommel, klimmen op het robuuste rek, roetsjen van de glijbaan en eindeloos rondjes draaien in de altijd populaire draaimolen. De aller kleinen kunnen lekker met de handjes in het zand in de zandbak. Leer meer over producten van Ameland en zoek de verstopte dieren met behulp van de verrekijker.

Beleven & Ontdekken: Ecologische tuin!

De planten in onze beleeftuin worden onder andere gevoed met eigen opgevangen regenwater en compost van koffiedik en andere etensresten. Onze beleeftuin is een plek waar naast (inheemse, eetbare) planten ook insecten, vogels en andere dieren zich thuis voelen. Zo zijn er voor vogels nestkastjes, voor insecten verzamelplaatsen of een veilig onderkomen voor de winter. Een mix van planten en bomen bevordert de biodiversiteit. De tuin grenst aan een bosgebied van Staatsbosbeheer. Een plek met wilde konijnen, fazanten, vogels en als je geluk hebt een ree in de tuin.

De aanleg

Begin 2022 is er een geheel nieuwe speeltuin aangelegd in de tuin bij Restaurant StrAnders.

Natuurlijke materialen, duurzaam hout en uitdaging! Jp Gardens heeft afgelopen zomer prachtige plantenbakken geleverd met kruiden, bloemen en fruitbomen. In 2023 zijn we gestart met educatieve spellen om kinderen te laten zien waar het voedsel vandaan komt en ook te stimuleren om meer te bewegen! Onze oogst gebruiken we vervolgens voor de gerechten in onze keuken. Door gebruik te maken van uitgekiende beplanting wordt ook een bijdrage geleverd aan de verbetering van het milieu en de biodiversiteit. Medio mei 2023 zal de tuin opgeleverd worden.

De beleeftuin bij Restaurant StrAnders wordt mede mogelijk gemaakt door:
Iepen Mienskipsfûns