Diner

 

Voorgerechten

Appetizers & snacks

Als je er met z’n tweeën, drie of vier deelt dan is het perfect als voorgerecht!

Kokkels met zeekraal    9,50
Roergebakken mosselen 9,50
Scheermessen met knoflook   9,50
Knoflookgamba’s met aioli   9,50
Sashimi zalm zeezout wasabimayo   8,50
Garnalenkroketjes van Wad’n keuken 4 st.   8,00
Kaaskroketjes van Wad’n keuken 4 st.   8,00
Groente gyoza sesam, soja, wakame   8,00
Karaage Japanse kip, sesam chili, soya mayo   8,00
Breekbrood met pompoenpit, kruiden-aioli,   6,75
gezouten boter, olijfolie

Soepen

Schaal- en schelpdieren bisque, madeira, knoflookolie    9,00
Aardappel-preisoep met Amelander mosterd en paling    7,50

Voorgerechten

Gepekelde zalm in citroen en zwarte peper, fregola,
krokante garnalen, waterkers   12,00

Pittige amelander meerval, zoet zure groentes,
pinda creme, harissa   12,00
Coquilles, kaantjes van chorizo, bloemkool, paling,
beurre blanc,
vinaigrette   15,00
Vitello tonato, kalfsvlees, tonijn mayonaise, zwarte
olijf, kappertjes   12,00
Tomaten salade caprese, verse buffelmozzarella,
verschillende tomaten, klassieke vinaigrette  10,00

Oesters & kaviaar

Verse oesters per stuk   3,25
Oester half dozijn   19,25
Kaviaar 10 gr. met blini’s, zalm en crème fraîche   29,50

Hoofdgerechten

 HOOFDGERECHTEN VIS

Gebakken zalm, verse pasta, schelpdieren, saus van kreeft, zeegroenten   24
Gebakken scholfilet met rode linzen, groente curry en mosselsaus   24
Grote gamba’s, knoflookmarinade, jalapenos,
peterselie met breekbrood   25
Noordzeetong met kruidensalade en Hollandaise   dagprijs
(optie 10 gram Baerii steur kaviaar + 29 EUR)

HOOFDGERECHTEN VLEES

‘Poulet Noir’, biologische zwartpoot kip, bospeen, zoete aardappel, gevogelte jus, hartige granola    23

Grainfed runderbavette, spitskool, zilveruitjes, krieltjes, tuinkers, madeira jus   24

BURGER & CHIPS

Runderburger met pickels, ui, komkommer, Heinz saus   18,00
Deze gerechten worden geserveerd met friet, mayo en salade

Vegetarisch

Gele curry van rode linzen met aubergine,
geroosterde groente en waterkers   21

Platters

Seafood Platter   44,50 pp
Etagère met schaal- en schelpdieren van het seizoen
Koud en warm bereid met sausjes, friet en sla

Fish Platter   25,50 pp
Diverse soorten gebakken vis en een gamba
Voor wie van alles wil proeven, wisselende aanvoer.
Met sausjes, een puntzak friet en sla.

Fish & Chips

Kibbeling van kabeljauw met remouladesaus   16,00
Lekkerbek met remouladesaus   16,00

SAlad & couscous bowls

Green salad bowl, radijs, komkommer, zoet zure groenten   14,00
+ zalm, wakame   5,00
+ Crispy chicken, sesam
   4,00
+ Gambas, sjalotdressing
   7,00
Couscous bowl, pluksla, seizoensgroenten, vinaigrette, kappers, olijf  
15,00
+ Kalfsfilet, tonijnmayo  
6,00
+ Geitenkaas, noten   4,00

Desserts

Kleine proeverij alle desserts voor 2 personen  14
Brownie, caramel, hangop en praline roomijs  8 
Lemon curd taartje met bosvruchten, ijs van bosvruchten  8
Witte chocolade kwarktaart, verse passievrucht   8
Twee bolletjes ijs naar keus met slagroom   5,5

Restaurant StrAnders beschikt over een prachtige grote tuin, waar kinderen zich prima vermaken in de speeltuin. Bovendien kunnen kinderen kiezen van hun eigen kindermenu en worden kindergerechten op verzoek extra snel bereidt. Onze unieke plek is er een waar je eens geweest moet zijn!

Kindermenu

 

Voorgerechten

Soep van de dag  4,50
Brood met smeersels om te delen  6,75

Extra’s

Appelmoes   1,00
Portie warme groente   4,50

Kindergerechten

Kibbeling   9,00
Zalmfilet   11,50
Gamba’s in knoflook   14,00
Krokante licht pittige kip   10,00
Kaaskroketjes   9,50
Frikandel/kroket   8,50

Deze gerechten worden geserveerd met frietjes, komkommer, meloen, passende saus en mayo. Iets anders dan friet? Vraag de bediening.


Nagerechten

Kinderijsje   4,00
Pop up lollipop   3,50
Raket   2,80

Recensies

Bij stranders krijg je een prijs kwaliteit verhouding die je nog weinig tegen komt in de horeca!

Voor de zoveelste keer een top ervaring. Bediening weet waar het om draait en dat is de beleving! Van het brengen van de dagverse vis aan tafel tot aan de keuze van de kazen voor het kaasplankje, alles klopt. Het voorgerecht met coquilles is een echte aanrader en mocht je net als ik niet kunnen kiezen voor een soort vis als hoofdgerecht dan is de keuze voor de warme seaplatter een echte aanrader. Hierbij is de zeewolf de ster en het sliptong de klassieker! Bij stranders krijg je een prijs kwaliteit verhouding die je nog weinig tegen komt in de horeca!

Ook de desserts zijn zeker niet verkeert.

Als je een vismaaltijd zoekt is dit waarschijnlijk de plek om te eten op Ameland. Binnen kan je uit verscheidene luxe vismaaltijden kiezen. Waaronder plates met meerdere vissoorten. Ook een schelpdieren variant bestaat hiervan. Ook de desserts zijn zeker niet verkeert. Ook bij het afhalen van gefrituurde vis kan je lekker eten verwachten. De patat is (dikke) boeren friet met schil, ook bij afhalen niks mis mee maar ongewoonlijk en misschien niet ieders smaak

Voor de mensen die van vis houden een van de leukere restaurants van Ameland.

Lekker eten en met zorg bereid. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren en de sfeer is gezellig. Voor de mensen die van vis houden een van de leukere restaurants van Ameland.