Diner

 

Voorgerechten

Appetizers & snacks

Als je er met z’n tweeën, drie of vier deelt dan is het perfect als voorgerecht!

Kokkels met zeekraal  9,50
Roergebakken mosselen 9,50
Scheermessen met knoflook   9,50
Knoflookgamba’s met aioli   9,50
Garnalenkroketjes van Wad’n keuken 4 st.   8,00
Oesterzwam bitterbal van Wad’n keuken 4 st.   7,50
Breekbrood met pompoenpit, kruiden-aioli,   6,75
gezouten boter, romesco

Soepen

Schaal- en schelpdieren bisque, madeira, knoflookolie    9,00
Linzensoep met spekbokking en peterselie (ook vega mogelijk)    7,00

Voorgerechten

Huisgerookte zalm met mierikswortel, spiering en
kruidensalade   12,00

Dun gesneden coquille, langoustine, kappertjes,
bloemkool creme en citrusdressing   14,00
Salade van gamba, gemarineerde Chinese kool en
zeekraalmayonaise  13,00
Terrine van eendenbout, Amelander cranberries,       
walnoten, getoast brioche brood   13,00

Oesters & kaviaar

Verse oesters per stuk   3,25
Oester spinazie en saffraan sabayon 3,75
Kaviaar 10 gr. met blini’s, zalm en crème fraîche   29,50

Hoofdgerechten

 HOOFDGERECHTEN VIS

Gebakken zalm, pompoen orzo, krokante spruitjes,  geroosterde pompoen 24
Skrei met boterkorst, gekonfijte aardappel, aardpeer, witlof en bospaddestoelen   24
Grote gamba’s, knoflookmarinade, jalapenos, peterselie met breekbrood   25
Dagvangst, kruidensalade en Hollandaise   dagprijs
(optie 10 gram Baerii steur kaviaar + 29 EUR)

HOOFDGERECHTEN VLEES

Parelhoen, krokante polenta, baby maïs, jus van knolselderij    23

Kalfswang met linzen, aardpeer chips en geroosterde groenten   24

BURGER & CHIPS

Runderburger met bacon en cheese, pickels, ui, komkommer, Heinz saus   18

Fish & Chips

Kibbeling van kabeljauw met remouladesaus   16
Lekkerbek met remouladesaus   16
Deze gerechten worden geserveerd met friet, mayo en salade

Vegetarisch

Krokante polenta, gebakken avocado, pompoen, kappertjes en hazelnoot  21

Onze specialiteit:  

Seafood Platter 37,50 pp
Etagère met schaal- en schelpdieren van het seizoen
Koud en warm bereid met sausjes, friet en sla
Met oa kreeft, gamba, langoustine, coquille, kokkels, scheermessen, mosselen
Oesters zijn los erbij te bestellen € 3,50 per stuk

Fish Platter 25,50 pp
Diverse soorten gebakken vis en een gamba
Voor wie van alles wil proeven, wisselende aanvoer.
Met sausjes, een puntzak friet en sla

SAlad & couscous bowls

Green salad bowl, radijs, komkommer, zoet zure groenten   14,00
+ Zalm, mierikswortel  5,00
+ Gambas, sjalotdressing
   7,00
Vega couscous bowl, pluksla, seizoensgroenten, vinaigrette, 
15,00
+  Gerookte eend 
6,00
+  Blauwe kaas, noten   4,00

Desserts

Tarte tatin van appel voor 2 personen met vanillie ijs  14
Buche Noel, klassiek winterdessert, chocolade,
spongecake van amandel en koffie roomijs  9
Chocolade truffeltaart met sinaasappel en praline ijs 9

Witte chocolade kwarktaart, kweepeer, vijgen    
sorbet van cassis
8
Twee bolletjes ijs naar keus met slagroom   6

Restaurant StrAnders beschikt over een prachtige grote tuin, waar kinderen zich prima vermaken in de speeltuin. Bovendien kunnen kinderen kiezen van hun eigen kindermenu en worden kindergerechten op verzoek extra snel bereidt. Onze unieke plek is er een waar je eens geweest moet zijn!

Kindermenu

 

Voorgerechten

Soep van de dag  4,50
Brood met smeersels om te delen  6,75

Extra’s

Appelmoes   1,00
Portie warme groente   4,50

Kindergerechten

Kibbeling   9,00
Zalmfilet   11,50
Gamba’s in knoflook   14,00
Krokante licht pittige kip   10,00
Kaaskroketjes   9,50
Frikandel/kroket   8,50

Deze gerechten worden geserveerd met frietjes, komkommer, meloen, passende saus en mayo. Iets anders dan friet? Vraag de bediening.


Nagerechten

Kinderijsje   4,00
Pop up lollipop   3,50
Raket   2,80

Recensies

Bij stranders krijg je een prijs kwaliteit verhouding die je nog weinig tegen komt in de horeca!

Voor de zoveelste keer een top ervaring. Bediening weet waar het om draait en dat is de beleving! Van het brengen van de dagverse vis aan tafel tot aan de keuze van de kazen voor het kaasplankje, alles klopt. Het voorgerecht met coquilles is een echte aanrader en mocht je net als ik niet kunnen kiezen voor een soort vis als hoofdgerecht dan is de keuze voor de warme seaplatter een echte aanrader. Hierbij is de zeewolf de ster en het sliptong de klassieker! Bij stranders krijg je een prijs kwaliteit verhouding die je nog weinig tegen komt in de horeca!

Ook de desserts zijn zeker niet verkeert.

Als je een vismaaltijd zoekt is dit waarschijnlijk de plek om te eten op Ameland. Binnen kan je uit verscheidene luxe vismaaltijden kiezen. Waaronder plates met meerdere vissoorten. Ook een schelpdieren variant bestaat hiervan. Ook de desserts zijn zeker niet verkeert. Ook bij het afhalen van gefrituurde vis kan je lekker eten verwachten. De patat is (dikke) boeren friet met schil, ook bij afhalen niks mis mee maar ongewoonlijk en misschien niet ieders smaak

Voor de mensen die van vis houden een van de leukere restaurants van Ameland.

Lekker eten en met zorg bereid. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren en de sfeer is gezellig. Voor de mensen die van vis houden een van de leukere restaurants van Ameland.