Diner
Voorgerechten
Appetizers & snacks
Als je er met z’n tweeën, drie of vier deelt dan is het perfect als voorgerecht!
Kokkels met zeekraal 9,50
Roergebakken mosselen 9,50
Scheermessen met knoflook 9,50
Knoflookgamba’s met aioli 9,50
Sashimi zalm zeezout wasabimayo 8,50
Garnalenkroketjes van Wad’n keuken 4 st. 8,00
Kaaskroketjes van Wad’n keuken 4 st. 8,00
Groente gyoza sesam, soja, wakame 8,00
Karaage Japanse kip, sesam chili, soya mayo 8,00
Breekbrood met pompoenpit, kruiden-aioli, 6,75
gezouten boter, olijfolie
Soepen
Schaal- en schelpdieren bisque, madeira, knoflookolie 9,00
Aardappel-preisoep met Amelander mosterd en paling 7,50
Voorgerechten
Gepekelde zalm in citroen en zwarte peper, fregola,
krokante garnalen, waterkers 12,00
Pittige amelander meerval, zoet zure groentes,
pinda creme, harissa 12,00
Coquilles, kaantjes van chorizo, bloemkool, paling,
beurre blanc, vinaigrette 15,00
Vitello tonato, kalfsvlees, tonijn mayonaise, zwarte
olijf, kappertjes 12,00
Tomaten salade caprese, verse buffelmozzarella,
verschillende tomaten, klassieke vinaigrette 10,00
Oesters & kaviaar
Verse oesters per stuk 3,25
Oester half dozijn 19,25
Kaviaar 10 gr. met blini’s, zalm en crème fraîche 29,50
Hoofdgerechten
HOOFDGERECHTEN VIS
Gebakken zalm, verse pasta, schelpdieren, saus van kreeft, zeegroenten 24
Gebakken scholfilet met rode linzen, groente curry en mosselsaus 24
Grote gamba’s, knoflookmarinade, jalapenos,
peterselie met breekbrood 25
Noordzeetong met kruidensalade en Hollandaise dagprijs
(optie 10 gram Baerii steur kaviaar + 29 EUR)
HOOFDGERECHTEN VLEES
‘Poulet Noir’, biologische zwartpoot kip, bospeen, zoete aardappel, gevogelte jus, hartige granola 23
Grainfed runderbavette, spitskool, zilveruitjes, krieltjes, tuinkers, madeira jus 24
BURGER & CHIPS
Runderburger met pickels, ui, komkommer, Heinz saus 18,00
Deze gerechten worden geserveerd met friet, mayo en salade
Vegetarisch
Gele curry van rode linzen met aubergine,
geroosterde groente en waterkers 21
Platters
Seafood Platter 44,50 pp
Etagère met schaal- en schelpdieren van het seizoen
Koud en warm bereid met sausjes, friet en sla
Fish Platter 25,50 pp
Diverse soorten gebakken vis en een gamba
Voor wie van alles wil proeven, wisselende aanvoer.
Met sausjes, een puntzak friet en sla.
Fish & Chips
Kibbeling van kabeljauw met remouladesaus 16,00
Lekkerbek met remouladesaus 16,00
SAlad & couscous bowls
Green salad bowl, radijs, komkommer, zoet zure groenten 14,00
+ zalm, wakame 5,00
+ Crispy chicken, sesam 4,00
+ Gambas, sjalotdressing 7,00
Couscous bowl, pluksla, seizoensgroenten, vinaigrette, kappers, olijf 15,00
+ Kalfsfilet, tonijnmayo 6,00
+ Geitenkaas, noten 4,00
Desserts
Kleine proeverij alle desserts voor 2 personen 14
Brownie, caramel, hangop en praline roomijs 8
Lemon curd taartje met bosvruchten, ijs van bosvruchten 8
Witte chocolade kwarktaart, verse passievrucht 8
Twee bolletjes ijs naar keus met slagroom 5,5
Restaurant StrAnders beschikt over een prachtige grote tuin, waar kinderen zich prima vermaken in de speeltuin. Bovendien kunnen kinderen kiezen van hun eigen kindermenu en worden kindergerechten op verzoek extra snel bereidt. Onze unieke plek is er een waar je eens geweest moet zijn!
Kindermenu
Voorgerechten
Soep van de dag 4,50
Brood met smeersels om te delen 6,75
Extra’s
Appelmoes 1,00
Portie warme groente 4,50
Kindergerechten
Kibbeling 9,00
Zalmfilet 11,50
Gamba’s in knoflook 14,00
Krokante licht pittige kip 10,00
Kaaskroketjes 9,50
Frikandel/kroket 8,50
Deze gerechten worden geserveerd met frietjes, komkommer, meloen, passende saus en mayo. Iets anders dan friet? Vraag de bediening.
Nagerechten
Kinderijsje 4,00
Pop up lollipop 3,50
Raket 2,80