Diner
Voorgerechten
Appetizers & snacks
Als je er met z’n tweeën, drie of vier deelt dan is het perfect als voorgerecht!
Kokkels met zeekraal 9,50
Roergebakken mosselen 9,50
Scheermessen met knoflook 9,50
Knoflookgamba’s met aioli 9,50
Garnalenkroketjes van Wad’n keuken 4 st. 8,00
Oesterzwam bitterbal van Wad’n keuken 4 st. 7,50
Breekbrood met pompoenpit, kruiden-aioli, 6,75
gezouten boter, romesco
Soepen
Schaal- en schelpdieren bisque, madeira, knoflookolie 9,00
Linzensoep met spekbokking en peterselie (ook vega mogelijk) 7,00
Voorgerechten
Huisgerookte zalm met mierikswortel, spiering en
kruidensalade 12,00
Dun gesneden coquille, langoustine, kappertjes,
bloemkool creme en citrusdressing 14,00
Salade van gamba, gemarineerde Chinese kool en
zeekraalmayonaise 13,00
Terrine van eendenbout, Amelander cranberries,
walnoten, getoast brioche brood 13,00
Oesters & kaviaar
Verse oesters per stuk 3,25
Oester spinazie en saffraan sabayon 3,75
Kaviaar 10 gr. met blini’s, zalm en crème fraîche 29,50
Hoofdgerechten
HOOFDGERECHTEN VIS
Gebakken zalm, pompoen orzo, krokante spruitjes, geroosterde pompoen 24
Skrei met boterkorst, gekonfijte aardappel, aardpeer, witlof en bospaddestoelen 24
Grote gamba’s, knoflookmarinade, jalapenos, peterselie met breekbrood 25
Dagvangst, kruidensalade en Hollandaise dagprijs
(optie 10 gram Baerii steur kaviaar + 29 EUR)
HOOFDGERECHTEN VLEES
Parelhoen, krokante polenta, baby maïs, jus van knolselderij 23
Kalfswang met linzen, aardpeer chips en geroosterde groenten 24
BURGER & CHIPS
Runderburger met bacon en cheese, pickels, ui, komkommer, Heinz saus 18
Fish & Chips
Kibbeling van kabeljauw met remouladesaus 16
Lekkerbek met remouladesaus 16
Deze gerechten worden geserveerd met friet, mayo en salade
Vegetarisch
Krokante polenta, gebakken avocado, pompoen, kappertjes en hazelnoot 21
Onze specialiteit:
Seafood Platter 37,50 pp
Etagère met schaal- en schelpdieren van het seizoen
Koud en warm bereid met sausjes, friet en sla
Met oa kreeft, gamba, langoustine, coquille, kokkels, scheermessen, mosselen
Oesters zijn los erbij te bestellen € 3,50 per stuk
Fish Platter 25,50 pp
Diverse soorten gebakken vis en een gamba
Voor wie van alles wil proeven, wisselende aanvoer.
Met sausjes, een puntzak friet en sla
SAlad & couscous bowls
Green salad bowl, radijs, komkommer, zoet zure groenten 14,00
+ Zalm, mierikswortel 5,00
+ Gambas, sjalotdressing 7,00
Vega couscous bowl, pluksla, seizoensgroenten, vinaigrette, 15,00
+ Gerookte eend 6,00
+ Blauwe kaas, noten 4,00
Desserts
Tarte tatin van appel voor 2 personen met vanillie ijs 14
Buche Noel, klassiek winterdessert, chocolade,
spongecake van amandel en koffie roomijs 9
Chocolade truffeltaart met sinaasappel en praline ijs 9
Witte chocolade kwarktaart, kweepeer, vijgen
sorbet van cassis 8
Twee bolletjes ijs naar keus met slagroom 6
Restaurant StrAnders beschikt over een prachtige grote tuin, waar kinderen zich prima vermaken in de speeltuin. Bovendien kunnen kinderen kiezen van hun eigen kindermenu en worden kindergerechten op verzoek extra snel bereidt. Onze unieke plek is er een waar je eens geweest moet zijn!
Kindermenu
Voorgerechten
Soep van de dag 4,50
Brood met smeersels om te delen 6,75
Extra’s
Appelmoes 1,00
Portie warme groente 4,50
Kindergerechten
Kibbeling 9,00
Zalmfilet 11,50
Gamba’s in knoflook 14,00
Krokante licht pittige kip 10,00
Kaaskroketjes 9,50
Frikandel/kroket 8,50
Deze gerechten worden geserveerd met frietjes, komkommer, meloen, passende saus en mayo. Iets anders dan friet? Vraag de bediening.
Nagerechten
Kinderijsje 4,00
Pop up lollipop 3,50
Raket 2,80