Over ons

 

Brand Story

LET’S MAKE MEMORIES 

Al sinds kleins af aan was het onze droom om op ons prachtige geboorte-eiland Ameland een eigen restaurant te starten. Louise als gastvrouw en Rick die de scepter in de keuken zwaait. Deze fantastische droom werd werkelijkheid! Restaurant StrAnders opende haar deuren in 2009 en biedt sindsdien een bijzondere mix van streetfood en gastronomie van verfijnde kwaliteit met de nadruk op seafood!  Restaurant StrAnders is toegankelijk voor een breed publiek: jong en oud, foodies of gasten die voor het eerst een gastronomische ervaring beleven. Ons restaurant is gehuisvest in een leuk pand tussen dorp en strand, omringd door Amelander natuur buiten het dorpje Buren. Het leukste visrestaurant van Ameland is een goede uitvalsbasis na een heerlijke strandwandeling of een mooie fietstocht over het eiland.   

FLAVOURS 

Bij Restaurant StrAnders proef je de smaken van de zee! Schuif gezellig aan voor een heerlijk diner, uitgebreide lunch of borrel met snelle hap. Zowel voor de lunch als het diner serveren we uiteenlopende gerechten, met voornamelijk seafood. Ons keukenteam past veel klassieke bereidingen toe en werkt enkel met verse producten en prachtige ingrediënten van het eigen eiland Ameland. Even geen vis of vlees? De vegetarische gerechten, uitsluitend bestaande uit seizoensgroenten, geven je naast een smakelijke ervaring ook een enorme vitamine boost. De kort maar krachtig uitgebalanceerde wijnkaart is samengesteld in samenwerking met Wijnen van Egbert en bestaat uit klassiekers: biologische wijnen, mousserende wijnen en zelfs een mooie Nederlandse wijn van topkwaliteit.   

CATERING & EVENTS

Van walking diner tot hippe barbecue, Restaurant StrAnders komt graag naar je toe! Sinds 2019 beschikken wij over een toffe foodtruck. Een event zonder foodtruck is bijna als een bitterbal zonder mosterd. Het voegt extra culinaire, maar ook een feestelijke beleving toe. Louise: “Of het nu gaat om een intiem etentje, foodboxen tijdens de corona, een hippe picknick in het bos of een dijk van een bruiloftsfeest, wij hebben de ervaring én het netwerk om samen met jou een prachtig product en belevenis neer te zetten” Bel of mail gerust voor meer informatie. 

FUTURE

Duurzamer ondernemen is een speerpunt voor de komende periode. In de winter van 2021 is onze keuken uitgebreid. Meer ruimte om puur te koken. Hierbij zal nog meer gebruik worden gemaakt van ingrediënten van het eiland Ameland en hopelijk zelfs uit eigen tuin. In het voorjaar van 2022 wordt er gestart met de aanleg van een “beleeftuin” achter Restaurant StrAnders. Naast een nieuw speeltoestel van natuurlijke materialen zullen er diverse eetbare planten en kruiden worden aangeplant. Kortom, een fantastisch vooruitzicht!   

DE GROTE GRILLBROER

Wie naar Ameland komt, kent uiteraard Restaurant de Hekseketel! In 2020 hebben Rick en Louise samen met broer Robert, net voor de coronacrisis, dit populaire restaurant aan de rand van het dorp Nes overgenomen. De Hekseketel staat al 30 jaar bekend om haar heerlijke stukken gegrilld kwaliteitsvlees en royale porties bijgerechten. Dit volledig andere concept wordt voorlopig op dezelfde manier voortgezet. StrAnders is trots op zijn grotere grillbroer! Dus hou je van vlees? Bourgondisch genieten en de lekkerste spare ribs eet je bij Restaurant de Hekseketel in het bruisende dorp Nes op Ameland.

Het grootste gedeelte van het jaar is Restaurant StrAnders dagelijks geopend. Met een persoonlijke touch wordt jou een smaakvol, gezellig en bovendien onvergetelijk moment bezorgd; Welkom bij Restaurant StrAnders!   

Rick, Louise, Tjardo, Rachmad, Joran, Jelmer, Steven, Jeroen, Sjouke, Gerwin, Merlijn en de rest van het team. 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem contact met ons op